4. AMMATTIKOULUTUS

Ammatilliset oppilaitokset ovat jo kautta aikain olleet tietoteknisesti huomattavasti paremmin varusteltuja kuin esimerkiksi yleissivistävät oppilaitokset. Myös niiden tietoliikenneyhteydet ovat jo pitkään olleet huipputasoa. Mutta onko tietotekniikan käytöstä tullut opetuksen arkipäivää, onko se muuttanut opettajuutta, ovatko opetusmenetelmät muuttuneet oppijalähtöisiksi? Viestit kentältä kertovat, että vielä näin ei olisi tapahtunut. Ovatko takavuosien tavoitteet siirtää osa tutkinnosta verkossa suoritettavaksi unohtuneet? Entä miten on käynyt monille innovatiivisille hankkeille, joissa verkko-opetusta kehiteltiin ja luotiin yhteistoiminnalliseen dialogiseen verkko-opetuksen malliin pohjautuvaa opetusta? Ovatko mallit levinneet edes koulutuksen järjestäjien omien yksiköiden kesken vai onko niille käynyt niin kuin kehittämishankkeille usein käy: ne unohtuvat, kun ylimääräinen rahoitus loppuu. Toivottavasti näin ei ole käynyt ainakaan ammatillisessa koulutuksessa.

Uusi aika tuo myös uusia välineitä. Ammatillisessa oppilaitoksessa, jos missä, sosiaalisen median työkalujen luulisi pääsevän tehokäyttöön. Viime aikoina on paljon innostuttu erilaisten sähköisten oppimisympäristöjen kokeiluista, ainakin silloin kun on ollut ulkopuolisia kehittämisrahoja käytettävissä, mutta kyllä pienemmilläkin resursseilla ja osaamisella pärjätään. Verkko-oppimiseen, työssäoppimiseen ja myös luokkahuoneessa ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen löytyy tehokkaita ja edullisia välineitä niin yhteydenpitoon, ohjaukseen kuin yhteiseen työskentelyyn opittavien asioiden parissa.

Pasi Kankare

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Yksi vastaus to “4. AMMATTIKOULUTUS”

  1. Mirja Lampela Says:

    Ammatillisessa koulutuksessa soasiaalisen median käyttö on tällä hetkellä vielä hyvin heikkoa. Voi sanoa, että opiskelijat ovat hyvin kaukana edessä sosiaalisen median työkalujen käyttössä, opetus ei ole pysynyt mukana vaan laahaa jäljessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s